Ο Συνεργατικός Σχηματισμός (cluster) Καινοτομίας DRIC Defkalion, προσβλέποντας στην ενίσχυση των προσπαθειών για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων και στήριξης δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζει ως Χορηγός το φετινό 8ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες SAFE GREECE 2021, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 24 – 26 Νοεμβρίου 2021.

Στόχος του Safe Greece είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της Πολιτικής Προστασίας σε διεθνές, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις για την κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, το DRIC Defkalion υποστηρίζει τις εργασίες του συνεδρίου, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων στον κρίσιμο τομέα της προστασίας, διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, περιβαλλοντικών κρίσεων και εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας.

Με φορέα αρωγό το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και 36 μέλη (μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια), εξειδικευμένα στον κλάδο, το DRIC Defkalion προτείνει καινοτόμες λύσεις αξίας και τεχνολογικά προϊόντα αιχμής που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σημερινές προκλήσεις. Ταυτόχρονα ευνοεί την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας και των επιχειρήσεων, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων με τις οποίες καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη η Πολιτική Προστασία.

Στο πλαίσιο του SAFE GREECE 2021, το DRIC Defkalion θα παρουσιάσει τους αντικειμενικούς στόχους, τις δραστηριότητές του, τις θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες εργάζεται, καθώς και πρώτα ευρήματα από αυτές σε μία 15λεπτη παρουσίαση.

Περισσότερες πληροφορίες για το SAFE GREECE 2021, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμα ΕΔΩ.